2024. április 25. - Márk
  • Email:
  • Telefon: 36-52-410-811
  • 4032 Debrecen Bolyai u. 25.
Magyar In English
Istentiszteletek
Szivárvány újság
Zenék
Legfrissebb igehirdetések
Vallomások
Pályázati projekt

Pályázati projekt

Pályázatunk

2012. október 1.

Életút a párkereséstől a jól működő családig - TÁMOP-5.5.1.B-11/2. projekt


Gyülekezetünkben hosszú évek óta kiemelt kérdés a család. 2012 augusztusának közepén találtunk hozzá egy pályázatot. Már az elején megállapítottuk: 1. A témában komoly múltunk van, de tovább szeretnénk lépni; 2. Egy ilyen program nem teheti egyoldalúvá a gyülekezeti életet; 3. Sok önkéntes szolgál nálunk, ezt a jövőben sem tudjuk, nem is szeretnénk megváltoztatni.


A program vázlatát „Életút a párkereséstől a jól működő családig” címmel dolgoztuk ki. Ismertettük az érintett munkatársakkal, majd a presbitériummal. Együttműködő partnereket vontunk be: Tiszántúli Református Egyházkerület, Egyetemi Gyülekezet, Debreceni Református Egyházmegye és három gyülekezete (Nagytemplomi, Árpád téri, Csapókerti), Debrecen Megyei Jogú Város. A presbitérium határozata alapján 2011. szeptember 15-én beadtuk a pályázatot és 2012. március 29-én tudtuk meg, hogy nyert. Szerződést kötöttünk az irányító hatósággal (ESZA), majd a közbeszerzési eljárás után, augusztus 28-án szerződtünk a megvalósító DFT Hungária Kft.-vel.

A program a következő területeket érinti: társkeresés, párválasztás, házasság és gondozása, család, gyermeknevelés, elváltak felépülésének, kismamák munkába kerülésének támogatása. Elsősorban a gyülekezethez tartozóknak szeretnénk az adott területeken több ismeretet, biblikus szemléletet, segítséget adni, de feladatunknak tartjuk, hogy a környezetünkben élőknek is felmutassuk e kérdések keresztyén megközelítését, és segítsük őket.

Célunk, hogy mindazok, akiknek szükségük van a programra, tudjanak róla, el is jöjjenek, ha lehet másokat is elhozzanak, esetleg elküldjenek. A finanszírozó joggal várja, hogy az elnyert forrást hatékonyan használjuk. Vállalásaink teljesítésének feltétele, hogy legyen mindig elég résztvevő. Ezért sokféle kommunikációval támogatjuk a szervezést. A projektnyitó sajtótájékoztató 2012. október 05-én 13.00-kor lesz.

A teljes programot, később ismertetjük. Most csak a következő hetekben induló tanácsadásokra és csoportokra hívjuk fel a figyelmet. Hetente ismétlődő programok:

Családi, házaspári feszültségek, problémák feloldását segítő tanácsadás, először 2012. október 17-én szerdán 16-19 óra között. (Kovács Károly, Kovácsné Ember Katalin)

Egyéni pszichológiai tanácsadás, először 2012. október 18-án, csütörtökön 15-18 óra között. (Dr. Kálmánchey Márta)

Egyéni pszichológiai tanácsadás, először 2012. október 19-én, pénteken 11-14 óra között. (Dr. Nagy Beáta)

Egyéni munkavállalási tanácsadás a gyermekgondozásból visszatérőknek, először 2012. október 19-én 9.30-11.30 óra között. (Almási Mariann)

Kismamaklub a gyülekezet környezetében élő, hozzánk nem kapcsolódó kismamáknak, először 2012. október 15-én, hétfőn 9.30-11.30 között. (Püskiné Szécsi Judit, Berényiné Csinády Melinda, Könyves Zsuzsa)

"Társas-játék" Játék az élet - az élet nem játék, felelős párkapcsolati attitűd támogatása. Csoportokkal egyeztetett időpontokban. Részletek az egyetemi gyülekezet honlapján. (www.egyetemigyulekezet.hu)

Októberben induló, havonta találkozó csoportok:


Férfi-nő kapcsolatok kialakítását, családtervezést támogató foglalkozások (Kovács Károly, Kovácsné Ember Katalin, Berényiné Csinády Melinda)

A szülői feladatokra felkészítő, a gyermeknevelést segítő foglalkozások fiatal házasoknak havonta (Dr. Fazakas Gergely)

2012-ben jubiláló házaspárok csoportja: 2012. október 27., majd havonta minden negyedik szombaton 15.00-17.00 között, 15. sz. terem (Mózes Áronné)

Házasságra felkészítő foglalkozások (jegyesoktatás): jegyespáronként, jelentkezések alapján (6+1)x2 óra (Kovács Károly, Kovácsné Ember Katalin).

Minden program helyszíne a Bolyai u. 25., a hirdetőtáblákon, a honlapunkon (www.refnagyerdo.hu) kihelyezett termekben, ha más a cím, azt külön jeleztük. Jelentkezni a +3652410811 telefonon lehet, legkésőbb a program előtt 72 órával. A résztvevő szülők gyermekeinek felügyeletet mindig biztosítunk.

Vigyünk a programokról szórólapot magunkkal a gyülekezetből, figyeljük a honlapunkon megjelenő, kapcsolódó információkat, irányítsuk ezekre mások figyelmét is! És imádkozzunk az egész programért, hogy elérhesse a célját: épülhessünk, segíthessünk, épüljön a gyülekezetünk!

Mózes Áron projektmenedzser
 

Aktuális

Array

Legfrissebb

Fotóalbumok:

Gyülekezeti hétvége
Imaéjjel

Videók:

Gyermekórások karácsonyi műsora (fél 11)
Gyülekezeti tábor - 2015
GYÜLEKEZETALAPÍTÁS
Életképek
Betöltés…
További fotók megtekintéséhez
kattintson ide!
Gyülekezeti virág
Gyülekezeti virág
Kattintson a virágra a gyülekezet felépítésének megtekintéséhez!
Gyülekezeti könyvtár
Gyülekezeti könyvtár
Kattintson a könyvtárunkban megtalálható könyvek listájához!