2024. március 28. - Gedeon
  • Email:
  • Telefon: 36-52-410-811
  • 4032 Debrecen Bolyai u. 25.
Magyar In English
Istentiszteletek
Szivárvány újság
Zenék
Legfrissebb igehirdetések
Vallomások
Pályázati projekt

Pályázati projekt

Új Váló-Háló csoport indul a Nagyerdei Gyülekezetben

2022. február 27.

Az elmúlt héten, a Házasság hetén sokat beszéltünk a családokról, házasságban élőkről, de mi van azokkal, akiknél ez a csodálatos egység felbomlik, összeomlik?

Minden házasság gyönyörűen, szép tervekkel, egy harmonikus családi élet reményével indul, életre szóló döntéssel! Aztán az idő múlásával a problémák és próbák sodrásában, különböző okok miatt eljutnak a válásig. A házassági gondok megoldása még a házasság gondozó szolgálat, párterápia, egyéni lelki beszélgetések segítségével talán még orvosolhatók lehetnek, de ha már ezen is túl bekövetkezik a válás, vajon milyen helyzet alakul ki?

Aki már találkozott válással a környezetében, esetleg családjában tudja, hogy valóságos tragédiáról van szó. Kb. egy földrengéshez hasonlítható, amikor is minden meginog, megroggyan körülöttük.

A válás miatt egyébként is „padlóra került” ember gyakran a családban, sőt még a gyülekezetben is mellőzést, elutasítást, kirekesztettséget él meg. Kivel ossza meg gondolatait, kételyeit, aggodalmait, kérdéseit?
A Váló-Háló egy olyan csoport, ahol hasonló helyzetű emberek találkoznak, és olyan témákról beszélgetnek a Biblia alapján, ami speciálisan az ő problémájukat célozza. Középpontja a beszélgetéseknek Isten irgalmas szeretete és az elváltaknak szóló üzenete! Nem feltétel a gyülekezeti háttér, de még a Biblia ismeret sem. Olyan Bibliai történetek hangzanak el a témákhoz kapcsolódva, melyek ismeretlenül is érthetőek mindenki számára.

Ez a csoport (valaki lenézően így fogalmazott) nem Elváltak Klubja!! NEM! Nem népszerűsíteni vagy reklámozni szeretnénk a válást, hanem segítséget nyújtani a már belekényszerült, az élete romjai alatt roskadozónak. Biztatni és bátorítani, hogy nincs egyedül! Isten számára az elvált ember élete is nagyon fontos! Az elvált számára is van útmutatása és még a válást is fel tudja használni a személyiségének építésére, megjobbítására

A Váló-háló által készített filmek segítségével dolgozzuk fel a témákat. Ezekben különböző felekezetek lelkészei, vezetői, valamint olyan széles látókörű emberek szólalnak meg, akik komoly tapasztalattal rendelkeznek lelki gondozás terén, illetve igen sok válás körüli problémával küzdő emberrel találkoztak már munkájuk során: pszichológusok, lelki gondozók, családterapeuták.

Olyan szempontokra, buktatókra tudják felhívni a figyelmünket, ami a gyakorlati tapasztalatok alapján szinte “törvényszerű”, de a saját “sérült”, hibás gondolkodásunkban eszünkbe sem jut! Gyakran ismétlődik a: “Nahát!!!”, “Tényleg!!”, ”Aztaaa..!!”, “Ó, ha ezt tudtam volna hamarabb!!”-kifejezések a filmek levetítésekor.

Nagyon fontos, hogy a csoportban elhangzottak nem kerülhetnek ki, a megosztott személyes információk nem publikusak, mások tudomására nem juthatnak. Ez a diszkréció az alapja az őszinte beszélgetéseknek.

Reménységünk szerint ezek a találkozások segíthetnek az elváltaknak felépülni, újra remélni és örülni.

Jó látni, ahogy a szomorú, reménytelen arcok felvidulnak. A 10 éves találkozón fogalmazta meg valaki, hogy az elején alig volt elég egy nagy csomag papír zsebkendő, a végén pedig már alig fogyott.

„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az ÚR –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Ha kerestek majd, megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam. Megengedem majd, hogy megtaláljatok – így szól az ÚR –, és jóra fordítom sorsotokat…”(Jeremiás 29.11-14.)
 

Szeretettel várunk!

Kunné Ország Marianna

manka2005@gmail.com
30/310-3283

 

Aktuális

Array

Legfrissebb

Fotóalbumok:

Gyülekezeti hétvége
Imaéjjel

Videók:

Gyermekórások karácsonyi műsora (fél 11)
Gyülekezeti tábor - 2015
GYÜLEKEZETALAPÍTÁS
Életképek
Betöltés…
További fotók megtekintéséhez
kattintson ide!
Gyülekezeti virág
Gyülekezeti virág
Kattintson a virágra a gyülekezet felépítésének megtekintéséhez!
Gyülekezeti könyvtár
Gyülekezeti könyvtár
Kattintson a könyvtárunkban megtalálható könyvek listájához!