2020. október 24. - Salamon
  • Email:
  • Telefon: 36-52-410-811
  • 4032 Debrecen Bolyai u. 25.
Magyar In English
Istentiszteletek
Szivárvány újság
Zenék
Legfrissebb igehirdetések
Vallomások
Pályázati projekt

Pályázati projekt

Kamarakórus

A gyülekezeti kérdőíveken (1993-ban) néhányan énekkar felől is érdeklődtek. 1997-től gyakran szerzett örömet éneklésével vegyes karunk. A 2006-os pünkösdhétfői évadzáróról a Szivárványban is megemlékeztünk.

A 2006-os nyári szünet után a korábbi évek 40 fős kórusa tartósan felére fogyatkozott, ráadásul a szólamarányosság is vészesen felborult, és így már az őszi félévben egyszer sem tudtak istentiszteleten énekelni. A megmaradt hűségesek két havi készülésének egy része, 20 fő segítség szervezésével szenteste még meg tudott szólalni. A felére csökkent vegyes kar próbákra rendszeresen járó tagjainak száma az új esztendőben sem gyarapodott.

Gyülekezetünkben lenne szolgálati helye két különböző jellegű többszólamú kórusnak is, de ahhoz kívánatos folyamatosan a megfelelő, szólamarányos létszám jelenléte.

Köszönjük a vegyes kar évekig hűségesen próbára járt tagjainak eddigi szolgálatát. A 2006 adventjében segítségül hívott 20 gyülekezeti tagunk a szentesti éneklés után kamarakórust formálva együtt maradt. Tavasszal néhányszor istentiszteleteinken is szolgáltak már. A 2007 jún. 17-i vasárnap délután a zenés áhítaton pedig lélekemelő, igényes, néha zeneileg nem is könnyű műve