2024. április 26. - Ervin
  • Email:
  • Telefon: 36-52-410-811
  • 4032 Debrecen Bolyai u. 25.
Magyar In English
Istentiszteletek
Szivárvány újság
Zenék
Legfrissebb igehirdetések
Vallomások
Pályázati projekt

Pályázati projekt

Válaszd a helyes sorrendet!

2011. szeptember 25.

Válaszd a helyes sorrendet!

Szeptember 25-én a fél 11-es istentiszteleten igeolvasással a felnőttként konfirmált Dobai Péter, imádsággal Nagy Judit szolgált. Lelki útkereséséről, megtéréséről pedig a felnőttként konfirmált Pongor László beszélt. A Lukács 14,15-21/a alapján Püski Lajos lelkész hirdette az igét.

Életünk hasonlítható egy nagy utazáshoz. Amikor egy nagy útra indulunk, az állomáson az újságvásárlás a legfontosabb, vagy pedig az, hogy időben felszálljunk a jó irányba menő vonatra? A leggazdagabb Úr hívott meg a vacsorájára. Jöjjetek, immár minden kész, örüljünk együtt!

Mit válaszolunk? Nem érek én rá erre. Földet vettem, ökröt vettem, mondják a példázat meghívottai is. Valóban fontosak az anyagiak, a munka, a megélhetés, és ezért részben igazuk is van. Az Ószövetség szerint a frissen nősültet nem volt szabad egy évig semmivel terhelni, hogy hadd örüljön a feleségének. Azonban ez a meghívott, hogy magát mentse, kijátszotta egymás ellen az Isten totális hívó szavát és az élet egy részletére vonatkozó szociális utasítását.

Jézus a helyes sorrendre tanít. A lényeges vagy csak a sürgősnek látszó napi aktualitások mozgatnak, sodornak téged? Életünk egésze szempontjából a legfontosabb az, hogy kit követünk, milyen irányba haladunk. Olykor nagyon sürgőssé tud válni a munka, az anyagiak, a család, a világ elvárása. De nem válhatnak bálványainkká, mert akkor a célt fogjuk eltéveszteni. Az Úr fel akar szabadítani a helyes sorrend által az örvendező életre, és így feladataink helyes sorrendjére is. Az előzetes hívás óta lett volna idő felkészülni a döntésre.

Életednek válassz jó gazdát és így irányt! Jézus hívó szava Téged is döntés elé állít. Legyen mindennél fontosabb az életed helyes célba érkezése. Legyen fontosabb minden újságvásárló részletnél az, hogy a jó irányba menő vonatot nehogy lekésd! Ezért fogadd el Jézust most életed, házad, családod gazdájának! Jézus követésében munkád, vagyonod is értelmes célt kap. Jöjj, örülj, vigadj velünk az Úr szeretetének vacsoráján!

Az istentiszteletre hívott érdeklődők a következő imádságot mondhatták el, és döntéseikről a cikksorozat végén található emlékeztető alapján gondolkozhattak el. Kedves Olvasó, ezt Te is megteheted!

Imádság: Hálát adok Istenem, hogy országodba hívsz, és segítesz jobban megismerni önmagamat. Bocsásd meg, hogy bár hittem létedben, eddig mégis sok mindent fontosabbnak tartottam nálad. Most hozzád térek, bocsásd meg tévelygéseimet és segíts örvendező új életre! Ámen!

Legfrissebb

Fotóalbumok:

Gyülekezeti hétvége
Imaéjjel

Videók:

Gyermekórások karácsonyi műsora (fél 11)
Gyülekezeti tábor - 2015
GYÜLEKEZETALAPÍTÁS
Életképek
Betöltés…
További fotók megtekintéséhez
kattintson ide!
Gyülekezeti virág
Gyülekezeti virág
Kattintson a virágra a gyülekezet felépítésének megtekintéséhez!
Gyülekezeti könyvtár
Gyülekezeti könyvtár
Kattintson a könyvtárunkban megtalálható könyvek listájához!